Thursday, August 13, 2015

Feel like writing..

As Salam All..

I just feel like writing something. Hujan ribut kat luar ofis ni..Banyak pokok tumbang..kompem jalan jem gila..So aku pun mula menulis..Bukannya xde kerja..Sebab terlampau banyak sangat kerja sampai xtau nk mula kat mana..

All my team members resigned including immediate superior..some opt for VSS, some transferred to other Divisions making their effort matters and some left for betterment in life..Unlike me which is still in the same paradigm that would not shift to a different level..

Sometimes i do wonder that is this really happening.. which is already happened..waste of time thinking..waste of time for you to read also..Hape la org ni..Tido lagi baik..

In the current economy, i felt like it would be risky to grasp another job..or i am being too conservative/careful..Goyang kot..Wan Emdibi punya scandal..RM pun jatuh..Price of goods constantly rising.. Tengok la..A lot of work to do in office..but still..we need to think about all this crap also..

Hadoii..cakap byk2 pun x guna..we are not God to dictate who is right or wrong..we are Abdullah..so just embrace life..It is what it is..Just face it..Insha Allah..there is something in for us..

Bye

Thanks

Sunday, January 18, 2015

I'm Touched

As Salam..

Sangat tersentuh..tengah tengok AJL29.. Aku xtau pun yg Lagu Roman Cinta akan dinyanyikan oleh orang lain..bini aku la cakap..mcm2 konflik nk nyanyikan lagu ni..tetapi aku rasa Edry buat keputusan yg tepat dan terbaik..Caliph Buskers mmg terbaik..The moment dia continue selepas break dalam 10 saat masa chorus lagu tu..mata ni x bleh nk tahan air mengalir..Bini aku dh tengok aku dah.."u, x yah la nangis..hahahaha!!" kata bini aku..ni kalau zaid tau ni mmg kene la bahan 7 hari 7 malam..

Rasa mcm nk berdiri je sambil tgk tv..punya la hormat aku kt caliph buskers ni..just perfect..

Aku rasa la..AJL kali mi adalah yg terbaik so far..semua lagu2 best n persembahan semua aku rasa terbaik..cuma sayang..lagu Akim Mewangi x masuk..Sayang sekali..lagu faveret aku tuh. Kalau ade lagu akim..aku x kesah la ku putih nak jadi penaja utama..hahahahah..apa kaitan? Bini aku cakap cuba bg kt aku..boleh jadi putih ke x? Kang muka putih tangan hitam..jadik dayang senandung la plak..dah kene beli produk lagi satu lak nk putihkn tangan..hehe ngutuk je..ok la..achi la..Kene la beli dulu baru tau boleh putih ke x..

Tp antara pilihan aku untuk menang malam ni adalah lagu Roman Cinta atau Di Pintu Syurga..dua2 ni sangat best..

Ok jom..sambung tgk..pas2 tdo..pas2 esok g keje..

Gudnite..As Salam..

Sunday, January 4, 2015

Apo nak dikato?

As Salam..

Lama x menulis..Dah jadi malas plak..dahsyat penyakit M ni..

Tgh x berapa sihat ni..demam sejak jumaat..xtau demam terkejut ke sebab hujan ke..Tapi dh kebah la demamnya..tinggal batuk sikit..apa x nya..pas mkn ubat batuk, g isap rokok..mmg la..

Sambil tengok Gegar Vaganza final ni..Ifa Raziah vs Haleeda nyanyi lagu fanatik KRU..gile semangat ifa raziah sakit2 pon bagi yg terbaik..final la katakan..kalau menang dpt 100k..jihan selamba je belasah diorang..awal2 dengar la jugak perkataan fanatik fanatik fanatik..lama2 dh jadi penat ni penat ni penat ni..boleh?

Yg sebelum lagu ni lagi best..Khairil Azrin (aku xtau la ejaan aku btol ke x?) melamar Hanis Zalikha Live on Air and On Stage lagi tu..siap ada slot khas lagi tu utk diorang..kompem kawen pasni sponsorship belambak datang..tapi tu la aku penya persoalan..kalau Hanis Zalikha kata No camane..bini aku cakap dia couple kot..hek eleh..tapi xpe la..hanis zalikha dah kata Yes InsyaAllah..so..ramai2 la kita sob sob sbb melepas..hahaha mcm dlm twitter..

Qu Puteh..barulah puteh..itu la dia punya penaja..aku nk komen tp kang x pasal2 aku kene saman lak..simpan je la..

Aku nk cerita psl trip aku ke Melaka hari tu..tp tgh menaip guna ipad ni..nak upload gamba byk phone tgh charge..next entry la citer psl melaka..best gak trip tu..

X sabar2 aku nk g keje esok..dh berapa lama cuti ni sejak rabu minggu lepas..boring xtau nak watpe..ade 44 email masuk phone ni..aku malas gila nk tgk..esok je la aku reply..sorry boss..i cuti ni..

Ooo x aku lupa nk ucap tahniah kt Shiro sbb dapat 5 bintang masa maharaja lawak mega baru ni..mmg lawak bila Tok Adi bercakap ngan Fazura..beterabur iman dia..hahahha..bukan goyang iman..berterabur terus..hampas kelapa betul..

Ok la..dah nk tdo ni..esok keje..ooo best lak lagu One Sweet Day yg sam innuendo, shima n sorang lg nyanyi nih..kalah mariah carey n boyz II men..hehe

Ok As Salam..gudnite

Tuesday, December 23, 2014

Serigala yang Besar dan Jahat..Boleh??

As Salam..

Tibe2 semangat lak aku nk tulis entry malam2 buta nih..Walhal aku xtau pun nak tulis pasal apa..Asyik nak tulis pasal ofis je..nanti boring plak..so aku nak citer la pasal pesta buku yang aku pergi awal bulan hari tu..Big Bad Wolf..

Still x faham kenapa nama dia Big Bad Wolf? Tertanya jugak aku kat Pn Hafilah tapi biasala, jawapan dia," Entah ek!". Boleh?

BBW ni dia wat kat Mines International Exhibition & Convention Centre (MIECC)..Boleh plak aku tulis nama penuh tempat ni malam2 buta ni..orang nak cepat lagi mau tulis panjang2..Macam tahun2 lepas, diorang wat kat sini..tapi 1st time aku gi dulu, dia buat kat MAEPS Serdang,,

Yang bestnya, diorang operate 24hours untuk avoid terlalu ramai orang pergi ke event nih..Aku pergi kol 4 pagi kot..Memang cantik la..x ramai orang..

Event ni mmg phenomenon la for general readers and for enthusiasts..Setahun sekali je dia buat..Orang berebut nak datang because buku2 dia jual murah gile kot..RM 8, RM5 and RM3 pun ade..Wife aku tahun ni cari buku untuk anak je..Aku mcm biasa la..konon2 nak jadi pakar motivasi, so cari la buku self help,,tapi kali ni aku ade beli beberapa novel termasuklah hobbit punya series and The Hunger Games..Aku nk cuba baca buku2 yang telah difilemkan kat layar perak..

Tapi yang Hobbit ni ada sikit boring la bila baca..bukan apa..tulisan dia kecik gile..pas2 rapat2..Hampeh..so aku hold dulu..aku baru baca dalam 30 pages..nanti aku sambung..sekarang ni aku baca novel Detective FBI Alex Cross vs The Butcher..pergh best wa cakap lu..

Habes dekat RM 200 gak la..Bukan apa, tahun depan boleh claim rebate masa e Filing..Bukan aku abes pun baca semua. Buku yang beli 2 tahun lepas pun x abes baca lagi..Hahhahh..Kalau sape2 nak pinjam buku bagitau kt aku..aku leh bagi pinjam..nak sewa pun boleh..xde masalah..Wife aku pun ada banyak novel yang Shopaholic punya series tu..Beli banyak2, poyo je, baca sikit je..Hahhaha sorry u..


Banyak gila buku..Kalau nk datang lain kali, bawak lori terus..angkut semua..ngan orang2 skali

Btw..Zaid MC lak semalam..Hampeh boring gile opis xde mamat ni..Rindu lak..Lagi skali aku nak ingatkan kt korang, aku bukan gay ya..ini fake contractual friendship bak kata Rahimi..Kalau Catherin, dia kata ini BROMANCE. Satgi aku upload gamba dia buat muka kagum tengok TV..Ternganga mulut dia, lalat siap keluar masuk lagi ingatkan port baik nak sembunyi.,


Ko tengok dia punya kagum ngan TV tu sebab Celcom Sponsor..Hahah

Julia pun sama..posing poyo je..Kak Maz nak main sembunyik2 plak..Owh Faizah baru sahaja resign..Good luck for your future career path and undertakings ya..Ada rezeki kita jumpa kt Satay Willy..InsyaAllah

Ok la..time for me to tido..

Goodnite..

As Salam

Monday, December 22, 2014

Segitiga Empat

As Salam..

Haaaa...korang penah dengar x perkataan ni? "Segitiga Empat"..Boleh? Aku cari kt kamus, x jumpa..Cari kt google, keluar cara org nk lipat tudung..Segitiga Empat tu..hahahahha lawak2..Padahal dia nak cakap simpang empat ke simpang tiga, tapi dia gabungkan terus, jadik la segitiga empat. Saje aku nak bahan pagi2 ni..siapa yg tergigit cili, dia la yg terasa pedasnya ya..

Lama dah x update blog..bukannya busy, bukannya xde masa, tapi aku tengah syok baca buku..and the best part is, aku baca novel sekrg ni..hampeh..tapi bukan novel romatik ke cinta ke jiwang ke tangkap leleh lentoq ke..aku baca novel action pack punya tau..Cerita pasal kehidupan seorang detective (Alex Cross) dan jugak seorang assassin yang ada habit yang sangat hempeh dan aneh ketika membunuh (The Butcher)..Dah Chapter 53 dah skrang ni..tapi belum klimaks lagi..Sikit je lagi diorang nk bongkar rahsia The Butcher tu, tapi terpotong stim aku di situ sebab Aina n mummy nya masuk dalam bilik..lalu aku pun tido..Hahahhaha..Terkedek2 si kenit jalan sambil mulut dia,"Papa!!Papa!!Papa!!".Haha comel je..

Aku suka citer pasal org..pasal diri sendiri x cerita pun..Tu yg Nadirah kata, "Bahaya kawan ngan Ajak ni..Kang dia tulis pasal kita dalam blog dia". Hahaha..Ala Nad, dont worry aku akan cerita yg best2 je..yg baik2 je..contohnya ko dapat mandat jaga Department minggu lepas..jadi acting HOD tu..boleh bawak rotan gi opis..siapa lambat, sebat 3 kali..

Hahahha ok la..Aku nak gi keje..

Bye2..

As Salam


Sunday, December 7, 2014

HFMD

As Salam..

Lama x update blog nih..Betul2 bz la sejak minggu lepas. Especially when Aina admitted to hospital..Ceritanya camni..

Weekend lepas, aku n family bawak Papa n Mama gi Kuala Kangsar untuk hadiri jemputan kahwin saudara kt sana..Memang besar hati diorang bila dengar my parents nak dtg dari Johor so diorang reserve la Homestay untuk kitorang..Terima kasih sgt2 kak keluarga Kak Heri sbb provide hospitality yg sangat baik..

Akan tetapi..yg x bestnya bila Aina x berapa sihat..Malam x bleh tido asyik nangis je..Ruam2 start naik kat punggung dia..pas2 kaki, tangan sikit2 pas2 mulut..Wife aku terus suspect HFMD ni..bagi bubur n susu x mau..so decision kitorang utk stay lagi satu malam bergantung kepada doctor punya nasihat la..Kitorang bawak la g klinik kt Bandar yg panel AIA..jumpa doc dan dia kata ini biasa ni..2 3 hari boleh settle ni..Lega dgr explanation dari doc, so kitorang pon decide untuk stay 1 malam lagi..

Seperti malam sebelumnya, Aina tetap xnak tido..Kol 12 tghari esoknya, kitorang check out dari hotel and gerak tros balik kajang..Pukul 3 sampai terus makan tengahari dengan lahapnya kt Seksyen 7 Bangi..

Memandangkan keadaan Aina yg masih lg xnak makan n minum, hati ni cakap nk bawak ke klinik lagi skali. Kasi betul2 puas..Bile cerita dengan doc pasal Aina n tunjukkan ruam dia, terus doc kata, " Ini kene warded ni". Aduhhhhh lagi sekali..hari tu Aina kene warded dah sebelum Raya..ni kene lagi skali..Aku bukan apa..bukan xnak Aina sihat..tapi x sanggup tgk Aina kene cucuk kt tangan untuk dripping..Kesian sangat..Doc terus buat referral letter untuk pergi An Nur tapi malangnya penuh..Aku call semua hospital kt Kajang, Cheras n Puchong..Semua penuh..Last resort, aku call AIA tanya pasal Prince Court..Diorang kata AIA panel..Lantas aku pun call n pergi terus ke sana..

Wife aku mata dah bersinar2 dah nk gi Prince Court ni..Ek eleh..macam nak gi Hotel Palace of the Golden Horses la pulak..Aku dalam hati,' Mamp*s aku kene bayar berapa la ni". Tapi untuk kebaikan Aina..ku tahan Jebatttt..

Pukul 12 am..after jumpa doc..baru la Aina dapat masuk ward..punya la lama Aina nangis sebab kene cucuk ngan jarum untuk drip tu..Nasib baik aku duduk luar..Kalau aku kt dalam tu, aku dah lempang nurse tu dah..15 minit cari urat..Doc buat sekejap je..What the..

Once dah masuk ward, aku dah lega boleh rehat..Letih kot seharian drive..terkejar2 ke hulu ke hilir..Aina lagi la x payah cakap la..terus tido once masuk ward..dia lagi penat kot..Nasib baik Kak Ina and Kak Ida datang dari Johor malam tu jugak untuk teman wife aku jaga Aina..Thanks my sisters..Amacam??Best x jadi adik bongsu..Tu la kelebihan dia..Hahah..






Hari Khamis, doc bagi kebenaran untuk discharge..moment ni yg aku tunggu2 ni..nak standby berapa la yg nk kene bayar ni..Dahla duduk kt Prince Court..Aku first time gi Prince Court dulu, dah masuk kt dalam lobby tu, aku keluar balik la..cuma nak pastikan yg ini hospital, bukan hotel..Hahaha gile grand..Aku ngan akak2 aku ni dahla jakun sikit..kata Hospital paling mahal kt Malaysia..

Well, aku lega masa kt billing counter tu dia kata.."OK encik Razzaq, fully covered by AIA ya". Fuhhhhhhh aku tiup nafas lega..Aku rasa tiupan aku tu kuat gak la sampai kertas atas meja tu terangkat2 sikit..Eceh, dramatik lebih..

Alhamdulillah..syukur sangat2 yg Aina dah sihat and everything is covered by the insurance panel..Couldn't ask for more..Lepas baik terus berminat nak main mainan yg aku belikan beberapa bulan lepas..Cer tengok video bawah ni..


video


Aku cuma nak doakan supaya family, kawan2 dan kita semua diberikan kesihatan yang sempurna untuk kita jalani kehidupan seharian kita for the next life of course..InsyaAllah..

As Salam..










Saturday, November 22, 2014

Rides..

As Salam..

Good weekend so far..hari ni pergi ke IOI City Mall yang baru bukak..Punyala ramai manusia..nasib baik aku gi awal..kol 10.30am dah sampai so parking banyak lagi la..5 minit je dari rumah..Anak pun x sempat tido dlm kereta..punya la dekat..Syukur ada tempat baru untuk jalan2..Tenant mix dia mmg best. TESCO, Tony Roma's, IndexLiving, HomePro and yang paling best Larvender la..sebab ada jual Kaya yg sangat best and roti faveret aku..Namanya pelik..Xiao Ge Ge..Boleh? Hahaha aku pun xtau maksud dia apa tapi best la..

3 jam aku ada kt dalam tu. 1 floor pun x abes tawaf lagi..gile besar mall ni..80 food outlet kot..gila banyak choice..tapi awal2 ni mall tu still berhabuk lagi la sebab banyak outlet yang tengah buat renovation. Parking dia punya habuk x payah cerita la..habuk punya nisbah dengan oksigen dah sama dah..haha

Well, masa kitorang nak balik tu..aku ternampak la satu kereta old skool kat area parking..aku mmg minat kereta2 old skool ni..pada aku, kereta2 ni legend..dah mcm brader Khalid plak..hahah..sori bro..tapi mmg antara impian aku is to have sebijik la at least kereta old skool ni yang aku boleh proud of..nak solek cantik2..and guna as weekend car.. 

Actually, aku pernah ada and pakai kereta lama ni..Masa aku kat universiti dulu la..Belaja kat UTHM, Parit Raja, tau2 la jalan dia 4 lane..kereta semua laju2..and at that time, jalan Batu Pahat tu adalah jalan yg no 2 paling tinggi kadar kemalangan di Malaysia..Harus la parents aku x bagi aku bawak motor..so bapak aku belikan la satu kereta dengan harga RM1k je..My first car..Catnya lagi mahal daripada harga kereta.. Toyota Corona 1.8 tahun 1979..lagi tua daripada aku..




First car ni orang kata macam 1st love..hahaha..mmg kene la dgn life experience aku..both end up tragis..this car total loss after a terrible accident. That time, bapak aku drive kereta ni lalu jalan pagoh nak ke batu pahat..kereta ni dilanggar oleh 6 bijik kereta lain..berpusing2..luckily both my parents survived without a scratch..Syukur Alhamdulillah..


My 2nd car..ni gambar dalam banjir depan ofis lama..not to worry..air x naik sampai enjin..kereta ni la yang paling berjasa dan paling lama spend dia punya lifetime dengan aku..5 years aku guna, then jual kat akak aku..

Lepas accident kereta Toyota Corona tu..papa macam dh cuak2 nak bawak kereta..tapi dia mmg perlu drive untuk bawak mama gi hospital untuk check up..beli barang dapur and lain2..so aku decide, it is time to buy a new car for papa..for his use and to cheer him up..There you go..

Currently..this is my car..ni la yang aku guna untuk pergi opis n balik rumah..Aku beli kereta ni pasal aku rasa dia macho..mcm tuannya..hahha perasan..Wife aku panggil dia Paul..Boleh? Pompuan ni mcm2. kereta pun dia nk bagi nama..



This one is the latest addition to the family..ViVy  nama dia..Of course la Pn Hafilah yang bagi nama kannn..kan kan kan...


Well, since JAC7733 dah xde..aku pasang impian baru untuk dapatkan 1 old skool car (x kesah brand tapi mesti bawah daripada tahun 1984) and sebuah lagi kereta 2 pintu hatchback..Hatchback ni orang lelaki kata kereta mainan..memang aku nak..aku dah target scirocco..Bila nak dapat xtau lagi..pasang je la impian dulu..


Panjang plak cerita aku malam ni..sebenarnya nak tunggu 130am sebab Arsenal vs MU jap lg..Harap Arsenal menang la..InsyaAllah..


Ok nite2.

As Salam..